Menu

A modern extension to a London Victorian terrace

Located in the Canonbury Conservation Area, the basement of this early Victorian North London semi-detached house consisted of a series of small dark rooms. We were asked to create a light, open plan kitchen and family room. Internal and previously external walls were removed in order to create an open floor plan with glass doors opening onto the patio and garden, linking inside and outside, thus extending the family area. A glazed roof area introduces even more light into the space.

Awards

NHIC ‘Best UK house extension or improvement’ Award 2012: Winner

The National Home Improvement Award 2012: Winner

NLA Don’t Move, Improve Award 2011: Shortlisted

Extended and remodelled kitchen and family room - after

Extended and remodelled kitchen and family room – after

Proposed extension

Proposed extension

View from garden, before and after

View from garden, before and after

View from garden - after

View from garden – after

View from kitchen - before

View from kitchen – before

View from kitchen - after

View from kitchen – after

View into garden and patio - after

View into garden and patio – after