Menu

We’re very excited to announce that Highfield Park Visitor Centre won the RICS Social Impact Awards 2020 in the Land and Rural Category!

Highfield Park Visitor Centre is a new purpose-built visitor centre supporting the Highfield Park Trust’s expanding activities. A new low-key barn style building sits within the hedged perimeter of the previous maintenance compound. It provides a flexible environment, ideally positioned to receive an ever-increasing number of visitors. A base from which they can explore the many diverse and interesting features in Highfield Park. The scale of the building, its form and detail are appropriate and sympathetic to its parkland location.

The judges said

Highfield Park Visitor Centre, a simple, environmentally friendly design, is of immense benefit to the Trust and its ability to generate funds to manage and provide a diverse rural park. This project exemplifies the RICS Social Impact Awards, by having a positive Human Impact, converting the former lodge to much needed housing. Additionally, a positive Social and Environmental impact, by helping to maintain the park and providing a space for local schools and groups to visit. A great example of the positive effect the built environment can have socially.This category covers improvements to the built or natural environment in urban, rural or coastal areas.

Surveyor: CSL SURVEYS (STEVENAGE) LTD
Architect: Roger Mears Architects LLP
Developer/contractor: ASM Construction Services
Owner/Client: Highfield Park Trust

https://www.rics.org/uk/training-events/rics-awards/rics-awards-east/